Om oss

 

Sofia Johansson heter jag och är född 1998. Det är jag som äger Gotlands Hunddagis & Pensionat AB.  Min dröm har alltid varit att starta mitt alldeles egna hunddagis och pensionat och nu har den drömmen kommit i uppfyllelse.

Jag har jobbat på hunddagis sen 2017, när jag tog examen som utbildad hundtränare. Med åren har jag även gått hunddagisföreståndarutbildning och flertal foderutbildningar. Jag har även planer på att utbilda mig till instruktör och beteendeutredare/hundpsykolog.

Jag har alltid haft en stor önskan att ha en egen hund under hela min uppväxt och 2016 fick jag äntligen min allra första egna hund som är en omplacerings border collie vid namn Majken. Där påbörjade jag min hundtränarresa. Det var med henne som mitt intresse för både agilityn och draget väcktes. 

Ganska snabbt insåg jag att hennes kropp inte höll för den nivån som jag ville träna och tävla på så därav köpte jag min andra hund Lego år 2017 som också är en Border collie. Med honom så har jag tränat och tävlat en hel del inom agility, vi har hunnit vara med på 2 stycken Ungdoms-SM i agility där vi tog brons. 

År 2020 köpte jag min tredje Border collie som heter Keep, även med honom så var mitt fokus på att träna och tävla agility. Även vi var med på Ungdoms-SM. Vi började också träna mycket Barmarksdrag och var iväg på vårt första SM 2022. 

På sidan av agilityn och draget så håller vi även på med vallning på en hobbynivå. 

Den yngsta på bild så är det våran nykomling i flocken som kom i december 2023, som heter Bolt. Han är en Malinois och mitt största fokus med honom är att träna och tävla i specialsök och drag.

 

 

 

 

Jag heter Dea Gerkens och är född 1999. Jag är anställd som hundskötare på Gotlands Hunddagis & Pensionat.

Jag gick Naturbruksgymnasiet inriktning hund och tog studenten 2018. Jag gick ut som utbildad hundtränare och djurvårdare på utökad nivå. Som ni kanske förstår så påbörjades mitt intresse för djur väldigt tidigt, men speciellt för just hundar och allt runt omkring. Det som jag tycker är väldigt roligt med hundträning är att man aldrig blir fullärd. 

Jag har jobbat på hunddagis sen 2019 och genom jobbet har jag gått en del foderutbildningar. 

Jag är uppväxt med hund i familjen men köpte min egna år 2018, en dalmatiner vid namn Elton. Med honom ville jag testa på det mesta, men fastnade fort för nosework. Vi har tränat och tävlat i nosework några år och har nu på senare tid kommit in på specialsök.

Vi testade även på agility som jag själv tycker är väldigt kul men som tyvärr inte passade just honom då han är lite för självständig för att vi ska kunna samarbeta inne på en agilitybana. 

Så därav skaffade jag min andra hund, en jakt cocker, vid namn Flipper som kom till mig i juni 2023. Med honom kommer mitt fokus främst ligga på agility och specialsök. Men vi kommer även testa på jaktapportering.